Inspiratie is als een bliksemschicht!

Inspiratie is soms ver te zoeken. Dan wacht je tot inspiratie als een bliksemschicht plotseling opduikt. Maar inspiratie is als onweer, dat komt relatief weinig voor. Inspiratie komt als een bliksemschicht, het gedraagt zich als het Nederlandse weer: wisselvallig!

Excuusondernemen inspiratie

Die wisselvalligheid is gelijk een goed excuus om iets niet te doen. Dat is geen probleem als je vakantie hebt of er een heerlijke lege weekend dag op je wacht. Je ziet wel wat je doet. Dat werkt ontspannend en het mooie is dat die ontspannenheid juist weer inspirerend werkt.

Inspiratie heb je ook nodig om zichtbaar te zijn als ondernemen. In het blog ‘Hoezo zichtbaarheid?’ lees je verschillende manieren van zichtbaarheid in je onderneming. Dan is er alleen nog dat ene probleem: waar haal je inspiratie vandaan?

Bloggen

De bekendste is bloggen. Het is een goede manier om zichtbaar te zijn met je onderneming. Het is als het schrijven van een dagboek. Je verteld wat je meemaakt in je onderneming. En dat is gelijk jouw inspiratiebron.

Jolan was beginnend pedicure toen ze bij mij aanklopte. ‘Waar moet ik over schrijven’ vroeg ze zich af. Vertel eens wat over een behandeling vroeg ik, ondertussen mijn computer aanzettend.

Jolan vertelde en ik tikte tegelijkertijd haar verhaal op de pc. Na tien minuten had ze een blog. “Zo makkelijk?” verwonderde ze zich. Ja, zo makkelijk is het om inspiratie op te doen om te bloggen.

Waar doe je inspiratie op?

Uiteraard was het blog nog niet klaar. Een blog heeft altijd een bepaalde indeling, er gaat nog een verbeterslag over heen en elk blog heeft een foto.

Waar het in dit artikel over gaat is, waar je inspiratie vindt met 4 manieren om inspiratie op te doen.

Die inspiratie vind je in je werk. Wat voor jou zo gewoon is, is voor een ander nieuw en bijzonder.

Begin met het maken van een lijstje onderwerpen.

  • Inhoudelijk: stuk educatie, de lezer leert ervan
  • Ervaringen van anderen: voor de herkenbaarheid
  • Tips voor thuis: de lezer kan wat doen zonder dat het hem geld kost
  • Verhalen: jouw verhaal maakt dat men jou beter leert kennen. Het leren kennen en vertrouwen zoals ik benoemde in mijn artikel ‘Heb jij tijd voor zichtbaarheid’.

Inspiratie vind je in boeken en tijdschriften. Doordat lezen langzamer gaat dan televisie kijken heb je meer tijd om die bliksemflitsen van inspiratie ook te herkennen. Die inspiratie schrijf je dan op. Gebruik een schriftje om al je ideeën en gedachten erin op te schrijven.

Zelf heb ik één schrift waar ik alles in opschrijf. Opmerkingen uit gesprekken met personen, dingen die ik moet doen en ook inspiratie. Daar zet ik gewoon een ‘B’ voor. Dan weet ik dat die gedachte voor een blog was.

Inspiratie vind je in gesprekken. Eén opmerking kan al voer zijn voor je zichtbaarheid. Houd je schrift dan ook bij je en noteer het. Mensen vinden het juist leuk als zij als inspiratiebron fungeren.

Inspiratie vind je in rust. Beetje staren, rommelen, tijd nemen voor een klusje. Het levert allemaal inspiratie op. Ook goed slapen levert inspiratie op. Bij het opstaan flitsen er allerlei ideeën op. Gelijk opschrijven. Neem je schrift dan ook meer naar bed!

Inspiratie vind je in beweging. De beste ideeën krijg ik als ik loop. Dat kan in het bos of op het strand zijn, maar ook gewoon lopend door de buurt. Heb je dan geen schrift of telefoon bij je, zeg dan hardop wat je inspiratie is. Herhaal dat een paar keer zodat het beklijft. Thuis schrijf je het op.

Ongetwijfeld zijn er nog meer inspiratiebronnen. Ik ben benieuwd waar jij je inspiratie uit haalt. Waar doe jij inspiratie op? Schrijf het in onderstaand reactieveld, ik leer graag van jou.

Op jouw inspiratie!

Michaela Wierdsma

Michaëla Wierdsma, Stok achter de Deur voor Ondernemers

Foto: Johannes Plenio on Unsplash

1 gedachte over “Gezocht: inspiratie!”

  1. Pingback: Jouw blog heeft een doel in zichtbaar ondernemen, toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoge standaard
Community leven

Hoge standaard

Hoe hoog leg je de lat? Wat als je ‘m niet haalt? En wat is eigenlijk standaard? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je met een groep mensen samenwerkt.

Lees verder »
Scroll naar boven