Over Michaëla

Wie ben ik?

DOEN zou mijn tweede naam kunnen zijnMichaela Wierdsma

Dankzij mijn doen ben ik gelukkig in leven en in ondernemen. Door mijn doen heb ik meer bereikt dan ik ooit gedacht had. Door te doen, pieken en dalen te ervaren, overzicht te hebben, focus te houden en het spel van het leven te spelen, ben ik waar ik nu ben. Een gelukkig mens met energie en levenslust.

Zowel voor mezelf als voor mijn klanten streef ik naar optimaal ondernemen en leven: een  leven waarin je van betekenis bent voor anderen. Dat is goed voor de ander én voor jezelf. Je kunt pas goed voor anderen zijn als je goed bent voor jezelf.

Vanaf 2003 heb ik 15 jaar een goedlopende praktijk in natuurgeneeskunde gehad. Doordat ik klanten aantrok die vooral met levensvragen kwamen is de praktijk geleidelijk veranderd in coaching. Wat ik ontdekte is dat mijn klanten vooral geen overzicht hadden. Wat wil ik nu worden, doen, laten, zijn in mijn leven. En welke stappen kan ik zetten om dat ideale leven te bereiken!

Mijn talent voor het creëren van overzicht en planning werd steeds meer ingezet bij ondernemende mensen: ondernemers én gedreven werknemers. De creatievelingen en doeners van de maatschappij. Door hen te helpen die ideeën om te zetten in overzicht en daarbij doelgericht strategisch te plannen is het gewenste resultaat binnen handbereik.

Geen ijsberg is te groot om niet te gaan doen. In mijn boek ‘Smelt die ijsberg! Los jouw onbewuste blokkades op met de START&GO methode‘ beschrijf ik stapsgewijs hoe je je persoonlijke ijsbergen die je in de weg staan om te doen, kunt smelten.

Steeds vaker kreeg ik de vraag: hoe doe je dat toch. Ik help je graag dát te ontdekken. Via lezingen, als spreker en ook via 1-op-1 coaching. Zo is het coaching  voor ondernemende mensen ontstaan. Coaching voor projecten komt zo nodig daarna. 

Inmiddels doe ik niets liever dan gemotiveerde ondernemende mensen te  helpen hun doel te bereiken zodat zij hun dromen beleven en doen waar zij voor op deze wereld zijn. Samen met deze ondernemende mensen maken we de wereld steeds mooier.

Eén van mijn (persoonlijke) interesses is duurzaamheid. Hoe kan ik mijn ecologische voetafdruk verkleinen. Al ruim 33 jaar houd ik mij daar privé mee bezig. Mijn organisatie talent heeft er dan ook toe geleid dat we een eigen biobased huis (61m2) hebben gebouwd in het project LiberTerra Geestmerambacht.

Voor de bouw van deze community was ik de bouwcoördinator. Een kolfje naar mijn hand; overzicht, plannen en doen was ook daar de rode lijn. Het is fantastisch om een gezamenlijke droom werkelijkheid te zien worden. Echt gaaf!

Op de site Leven in een Community vertel ik over het leven in een community en over duurzaamheid in wonen en leven. 

Wie ben ik nog meer? 

Ik houd van het leven. Het heeft me al zoveel gebracht. Natuurlijk heb ik mazzel met bepaalde talenten. Op mijn eigen praktische, nuchtere manier met de nodige zelfspot deel ik mijn kennis. Lachen is het dagelijkse broodje leven. Ik houd van veranderen, uitproberen, spiegelen en vooral doen.  Interesse ligt op gebied van natuurlijke gezondheid, duurzaamheid, schrijven, zwemmen in het zijkanaal,  lezen, fietsen, wandelen, fröbelen en klussen. Met Eric deel ik al 35 jaar lief en leed met twee kanjers van adoptiekinderen, een zoon (1993) en dochter (1998). Aan onze cavia’s, katten, hond en paard hebben we nu alleen nog de zoete herinneringen.

 

Mensen omschrijven mij als open, eerlijk, recht door zee met een zachte kant en dat alles met een laagje humor. Waar zouden we zijn als we niet meer kunnen lachen…

Op LinkedIn vind je mijn cv.

Scroll naar boven