Over Michaëla

Wie ben ik?

DOEN zou mijn tweede naam kunnen zijnMichaela Wierdsma

Dankzij mijn doen ben ik gelukkig in leven en in ondernemen. Door mijn doen heb ik meer bereikt dan ik ooit gedacht had. Door te doen, pieken en dalen te ervaren, overzicht te hebben, focus te houden en het spel van het leven te spelen, ben ik waar ik nu ben. Een gelukkig mens met energie en levenslust.

Zowel voor mezelf als voor mijn klanten streef ik naar optimaal ondernemen en leven: een onderneming en leven waarin je van betekenis bent voor anderen. Dat is goed voor de ander én voor jezelf. Je kunt pas goed voor anderen zijn als je goed bent voor jezelf.

Vanaf 2003 heb ik 15 jaar een goedlopende praktijk in natuurgeneeskunde gehad. Doordat ik klanten aantrok die vooral met levensvragen kwamen is de praktijk geleidelijk veranderd coaching. Wat ik ontdekte is dat mijn klanten vooral geen overzicht hadden. Wat wil ik nu worden, doen, laten, zijn in mijn leven. 

Mijn talent voor het creëren van overzicht en planning werd steeds meer ingezet bij ondernemers. De creatievelingen en doeners van de maatschappij. Door hen te helpen die ideeën om te zetten in overzicht en daarbij doelgericht strategisch te plannen is het gewenste resultaat binnen handbereik.

Geen ijsberg is te groot om niet te gaan doen. In mijn boek ‘Smelt die ijsberg! Los jouw onbewuste blokkades op met de START&GO methode‘ beschrijf ik stapsgewijs hoe je je persoonlijke ijsbergen die je in de weg staan om te doen, kunt smelten.

Steeds vaker kreeg ik de vraag: hoe doe je dat toch. Ik help je graag dát te ontdekken. Als spreker en ook via 1-op-1 coaching. Zo is ‘het coaching en mentorschap voor ondernemers ontstaan. Coaching voor projecten en mentorschap komt zo nodig daarna. 

Inmiddels doe ik niets liever dan gemotiveerde ondernemers helpen door te breken met hun bedrijf zodat zij hun dromen beleven, mensen bereiken en eerlijk betaald krijgen. Samen met deze ondernemers maken we de wereld steeds mooier.

Eén van mijn (persoonlijke) interesses is duurzaamheid. Hoe kan ik mijn ecologische voetafdruk verkleinen. Al ruim 30 jaar houd ik mij daar privé mee bezig. Mijn organisatie talent heeft er dan ook toe geleid dat we een eigen biobased huis (60m2) hebben gebouwd in het project LiberTerra Geestmerambacht.

Voor de bouw van deze community was ik de bouwcoördinator. Een kolfje naar mijn hand; overzicht, plannen en doen was ook daar de rode lijn. 

Onder de noemer duurzaamheid vind je mijn blogs, podcasts en spreekmomenten over dit onderwerp. 

Wie ben ik nog meer? 

Ik houd van het leven. Het heeft me al zoveel gebracht. Natuurlijk heb ik mazzel met bepaalde talenten. Op mijn eigen praktische, nuchtere manier met de nodige zelfspot deel ik mijn kennis. Lachen is het dagelijkse broodje leven. Ik houd van veranderen, uitproberen, spiegelen en vooral doen.  Interesse ligt op gebied van natuurlijke gezondheid, duurzaamheid, schrijven, lezen, fietsen, wandelen, fröbelen en klussen. Met Eric deel ik al 34 jaar lief en leed met twee kanjers van adoptiekinderen, een zoon (1993) en dochter (1998). O ja, ons gezin telt ook een paard, Cinderella.  

In 2020 hebben Eric en ik ons eigen verplaatsbare duurzame huis (60 vierkante meter) gebouwd in de community LiberTerra Geestmerambacht. Mijn organisatie talent kon ik kwijt als bouwcoördinator voor de community en natuurlijk bij het bouwen van ons eigen huis. Het is fantastisch om een gezamenlijke droom werkelijkheid te zien worden. Echt gaaf!

Mensen omschrijven mij als open, eerlijk, recht door zee met een zachte kant en dat alles met een laagje humor. Waar zouden we zijn als we niet meer kunnen lachen…

Op LinkedIn vind je mijn cv.

Scroll naar top