Over Michaëla

Wie ben ik?

Reflector en spiegelaar
Michaela Wierdsma

Op de achterflap van mijn boek Smelt die ijsberg! staat gepassioneerd spiegelaar. Een reflector.  Dat klopt nog steeds. Ik bevraag en spiegel alles wat ik tegenkom. Dat gebeurt onbewust en soms bewust. Van praktische zaken tot mentale doolhoven. Volgens de Human Design ben ik een Reflector 4/6, en ondanks dat ik de wens had tot een ander design, leef ik meer en meer mijn leven met mijn energie.

Dat is lang niet altijd zo geweest.  Ik leefde veel op het enthousiasme  van anderen, kreeg daar energie van en was vooral aan het doen. Goed georganiseerd, doelmatig bezig zijn zowel in werk als privé, en de stappen te zetten die voor dat doel nodig waren, het lag mij wel. Met pieken en dalen leefde ik volop. 

Fysiek putte het me uit met (vage) gezondheidsklachten als gevolg. De levenslange doe-mentaliteit was niet goed genoeg. Het werd tijd om vooral te doen waar ik van nature goed in ben én in een ritme dat me natuurlijk af gaat.

Het werd tijd me als een levende vis te gedragen, mijn talenten en natuurlijk ritme te volgen. Zoals mijn opa placht te zeggen: ‘levende vissen zwemmen tegen de stroom in, dode vissen gaan met de stroom mee’

Daar ligt niet alleen de focus voor mijn eigen leven, maar juist ook om anderen te helpen ontdekken wat hun natuurlijke ritme en leven is.
Kortom: reflecteren en daar vrijmoedig over te spreken oftewel VRIJMOEDIG LEVEN, mijn persoonlijke levensvervulling.

Vanaf 2003 heb ik ruim 15 jaar een goedlopende praktijk in natuurgeneeskunde gehad. Doordat ik klanten aantrok die vooral met levensvragen kwamen is de praktijk geleidelijk veranderd in coaching. Wat ik ontdekte is dat mijn klanten vooral geen overzicht hadden van hun eigen talenten, passies en kunnen. Wat wil ik nu worden, doen, laten, zijn in mijn leven. En welke stappen kan ik zetten om dat ideale leven te bereiken!

Mijn talent voor het creëren van overzicht en planning werd steeds meer ingezet bij ondernemende mensen: ondernemers én gedreven werknemers. De creatievelingen en doeners van de maatschappij. Door hen te helpen die ideeën om te zetten in overzicht en daarbij doelgericht strategisch te plannen is het gewenste resultaat binnen handbereik altijd in samenhang met hun persoonlijke leven.

Geen ijsberg is te groot om niet te leven volgens jouw ontwerp. In mijn boek ‘Smelt die ijsberg! Los jouw onbewuste blokkades op met de START&GO methode‘ beschrijf ik stapsgewijs hoe je je persoonlijke ijsbergen die je in de weg staan om jouw leven te leven, kunt smelten.

Coaching 

Steeds vaker kreeg ik de vraag: hoe doe je dat toch zo’n ijsberg smelten? Met mijn blogs over Vrijmoedig Leven inspireer ik om te reflecteren. Daarnaast help ik je graag jouw ijsberg te smelten in een persoonlijke sessie. Via blogs, lezingen, als spreker en ook via 1-op-1 coaching spiegel ik je. Zo is het coaching  voor (ondernemende) mensen ontstaan. Coaching voor projecten komt zo nodig daarna. 

Inmiddels doe ik niets liever dan gemotiveerde  mensen te  helpen hun levensdoel te bereiken zodat zij hun dromen beleven en doen waar zij voor op deze wereld zijn. 
Zowel voor mezelf als voor jou streef ik naar een optimaal leven waarin je ook van betekenis bent voor anderen. 

Naast beperkte individuele coaching, geef ik workshop Wonen in een Community. Voor lezingen over Vrijmoedig Leven en Leven in een Community ben in te huren als spreker voor groepen, gemeenteambtenaren, projectontwikkelaars en verander management. 

Nog meer Michaëla

Eén van mijn (persoonlijke) interesses is duurzaamheid. Hoe kan ik mijn ecologische voetafdruk verkleinen. Al ruim 35 jaar houd ik mij daar privé mee bezig. Mijn organisatie talent heeft er dan ook toe geleid dat we een eigen biobased huis (61m2) hebben gebouwd in het project LiberTerra Geestmerambacht.

Voor de bouw van deze community was ik de bouwcoördinator. Een kolfje naar mijn hand; overzicht, plannen en doen was ook daar de rode lijn. Samen met een groep gemotiveerde mensen laten zien dat het wél kan: leven in een community. Het is fantastisch om een gezamenlijke droom werkelijkheid te zien worden. Echt gaaf!

Ik schrijf over Vrijmoedig Leven in mijn blogs. Dat is ook het Leven in een Community en duurzaam leven. In de tagcloud bij van mijn blogs kun je deze blogs eenvoudig terug vinden. 

Droom jij van het leven en wonen in een community? Download dan mijn gratis e-boek en doe mee met de workshop over Wonen in een Community – de basis. Je legt het fundament onder jouw droom.

En zeker dit ben ik ook? 

Ik houd van het leven. Het heeft me al zoveel gebracht. Natuurlijk heb ik mazzel met bepaalde talenten. Op mijn eigen praktische, nuchtere manier met de nodige zelfspot deel ik vrijmoedig mijn kennis. Lachen is het dagelijkse broodje leven. Ik houd van het leven doe van alles op momenten wanneer mijn energie me dat aangeeft.  Interesses liggen op gebied van natuurlijke gezondheid, duurzaamheid, schrijven, zwemmen in natuurwater, schilderen, lezen, fietsen, wandelen, creatief bezig zijn en klussen. Met Eric deel ik al 37 jaar lief en leed met twee kanjers van adoptiekinderen, een zoon (1993) en dochter (1998). Aan onze cavia’s, katten, hond en paard hebben we nu alleen nog de zoete herinneringen.

Mensen omschrijven mij als open, eerlijk, recht door zee met een zachte kant en dat alles met een laagje humor. Waar zouden we zijn als we niet meer kunnen lachen…

Op LinkedIn vind je mijn cv.

Scroll naar boven