community leven

Leven in een community is bijzonder verrijkend. 
Het is een continue groei proces
Oké… soms een beetje uitdagend, maar vooral stimulerend.

Ontdekkingstocht van mij naar wij!

Wonen in een community vergt meer interesse, begrip en respect voor je medemens. 
Voorheen woonden we 29 jaar in een rijtjeshuis in Castricum. Met onze achterburen hadden we een leuk contact. Plantjes water geven, sneeuw ruimen etc. We groeten onze andere buren, maar wie ze waren?  Het was anders. Oké, maar anders.

We gingen op zoek naar wat anders. Doordat we kleiner en duurzamer wilden wonen begonnen we een initiatief voor een lokale ecowijk. Al doende  kwam het project LiberTerra Geestmerambacht op ons pad. Een community waarbij de waarden aansloten bij onze levensstijl én die al een stuk verder waren in het organisatieproces. Zo besloten we in februari 2020 om daaraan mee te doen, was ons huis binnen 2 maanden verkocht en ontworpen en bouwden we zelf onze duurzame verplaatsbare woning. Vier maanden na de start verhuisden we begin november 2020. 

Ik ben

Ik ben Michaëla Wierdsma, ontdekt in 1967. Met Eric woon ik in een (zelfgebouwde) duurzame verplaatsbare woning (61m2) in de community LiberTerra Geestmerambacht te Koedijk, net boven Alkmaar. Meer ‘over mij’ vindt je op deze pagina.

Ik ben met Leven in een Community begonnen omdat ik er veel vragen over kreeg. Het is een levensstijl die tot de verbeelding spreekt. Het leven in een community heeft veel weg van leven en werken in groepen: familie, werk, vrienden of de voetbalclub. Het is een groot leerproces, met elkaar en ook over jezelf.

Het community leven ligt me na aan het hart en het is fijn om anderen te inspireren. Deze vorm van wonen heeft de toekomst! Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van mijn leven evenals van de community waar ik woon. Ook daar zijn blogs aan gewijd.

Huisje-4-in-wintertooi-211225-e1641999303267.jpg

Wat mijn werk is

Ik verdien mijn inkomen met coaching  persoonlijke ontwikkeling en met de workshops die ik geef.
Vanaf 2003 werk ik in mijn eigen bedrijf. Begonnen als natuurgeneeskundig therapeut heeft het coachen zijn intrede gedaan. Focus houden, planning maken, stappenplannen uitvoeren en daar de ijsbergen in ontdekken en laten smelten zijn kernonderwerpen voor mij. Overigens de enige ijsberg die mag smelten is je persoonlijk ijsberg! Meer over mij vindt je op deze pagina.

Daarnaast ben ik als spreker te boeken. Ik spreek over leven in een communityduurzaamheid en over het ondernemerschap van een zzp-er. Wel met mijn typische humor, stel toch dat het een saaie opsomming wordt van feiten. Brrrr…!

Eind 2014 kwam mijn boek ‘Smelt die ijsberg! Los jouw onbewuste blokkades op met de Start & Go methode’ uit. Een vlot geschreven boek om zelf je blokkades aan te pakken. Mijn meesterwerk vind je via deze link

Momenteel werk aan mijn boek over Leven en wonen in een Community. In 2024 komt dit boek uit.

Scroll naar boven