Blog

Hieronder vind je veel blogs die ik heb geschreven.  De rode draad is Vrijmoedig Leven. Leven zonder dat ik me tegengehouden voel door anderen. De blogs zijn op persoonlijke titel geschreven met de wens dat deze de lezer een stukje bewustzijn én daadkracht geeft.

Er zijn verschillende categorieën: coaching, duurzaam leven, community leven, focus houden en ondernemen. Al overlappen deze elkaar ook. Ik schrijf over wat me op dat moment inspireert of opvalt. Klink in de ’tagcloud’ op het onderwerp en vindt de juiste artikelen.

Noot: de personen of situaties in de verhalen zijn niet herleidbaar tenzij de persoon ermee in stemt. Dit om de privacy van mijn klanten en de bewoners van mijn community te respecteren.

Vurige ballotage
Community leven
Michaëla Wierdsma

De ballotage bij een community

Een manier om een gelijkgestemden te vinden

Voor mijn boek over ‘Leven in een Community’, heb ik veel communities bezocht en vele gesprekken gevoerd. Een van de overeenkomsten is dat elke community of woonvorm een soort intake gesprek of- procedure heeft. Oftewel een ballotage.

Lees verder »
Luitster naar gevoel
Community leven
Michaëla Wierdsma

Luisteren naar gevoel

‘Zo wil ik ook wel wonen!’ Het is een veelgemaakte opmerking bij rondleidingen op het terrein. De tien huisjes staan allemaal vrij van elkaar met een klein eigen stukje grond. De rest van het terrein is voor gezamenlijk gebruik. Een picknick tafel staat in het midden, er is een kruidenheuvel en er loopt een meanderend pad naar elk huisje. Als je even door de winterse tuin in aanleg kijkt zie je hoe mooi het aan het worden is.

Lees verder »
Spullen delen
Community leven
Michaëla Wierdsma

Spullen delen

Het delen van spullen in een community is logisch. Echter hoe je dat doet? In dit blog een paar voorbeelden.

Lees verder »
Scroll naar boven