Wilhelmus Hoekstra, beter bekend als ‘De Oranje Man’, heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt. Onbewust heeft hij zich geweldig in de markt gezet door één plus één op te tellen! Met oranje als lijfkleur zingt en speelt Wilhelmus om mensen te verbinden. Met elkaar, met muziek, met verleden en met plezier in een heel bijzondere doelgroep. Inmiddels is zijn agenda zo vol, dat hij hele bewuste keuzes kan maken.

AanpassenMichaela Wierdsma - Wilhelmus Hoekstra

Aanpassen is een rode draad in het leven van Wilhelmus. Wim was nog een kleuter toen zijn ouders overleden, daardoor werd aanpassen aan nieuwe situaties een natuurlijk gegeven. Aardig gevonden worden liep daarmee hand in hand. En met een natuurlijke charme en plezier op het podium zou je toch zeggen dat aanpassen een geweldige eigenschap is.

Dat is het, tot…. het moment dat Wim werd teruggefloten. Door zijn relaties en door zijn gezondheid. Een radicale omslag volgde.

In deze podcast verteld Wim wat hem drijft, zijn succestips, hoe hij aanpassen nu begrenst en waarom hij nooit meer stilstaat.

podbean

De podcast is via zoom.us opgenomen. De foto’s zijn gemaakt na een optreden van Wilhelmus bij mijn tante in Tilburg. Hij trad daar op voor een groep ouderen die dementeren. Elke keer ontroert het me weer hoe Wilhelmus verbinding maakt met zijn muziek. De passie en liefde voor zijn vak en medemens straalt van hem af.

Ondernemen met passie in de zorg. Ik ben benieuwd welke tips jij uit dit gesprek meeneemt.

Op jouw passie!

Michaela Wierdsma
NB: wil jij meer weten over Wilhelmus Hoekstra, De Oranje Man? Kijk dan op zijn website De Oranje Man

4 gedachten over “Wilhelmus Hoekstra: ondernemen is je ego voorbij gaan”

 1. Dag Michaela, wat heb jij een mooie manier van doorvragen. Je hebt een prachtig portret neergezet van Wilhelmus privé én als entertainer. Het mooie van Theater is dat je De Beste Versie Van Jezelf kunt ontwikkelen en dat is hier heel goed gelukt. Het is fijn om te horen hoe hij werkt. Ik herken daar alles in omdat ik sinds 1994 One Woman Shows met een enorme verkleedpartij geef in Woonzorginstellingen en Poppen Theater speel voor kinderen. Wilhelmus maakt mensen blij en dat doe jij ook. Mijn compliment en ik hoop dat wij elkaar weer snel spreken. Je bent super.

  PS
  Als je wilt, mag je deze tekst aanpassen hoor, zoals je het wilt zien voor jouw bekendheid als interviewer. Ik heb dit even lekker snel spontaan opgeschreven.

 2. Aletta Tigchelaar-Hoekstra

  Hallo Michaela, wat een mooi, goed en fijn gesprek met (mijn jongste broertje) Wim.
  Zo open en waar over zijn inzet, zijn werk, zijn leven.
  Zo ken ik hem ook, maar velen zullen van zijn manier van ondernemen kunnen leren.
  Bedankt voor de juiste vragen.

  1. Michaëla Wierdsma

   Dank je wel Aletta voor je reactie. Fijn te lezen dat je je broer hierin herkent. Wellicht heb je ook nog opmerkingen of woorden gehoord dat voor jou persoonlijk een herinnering aan zijn en doen is. Dat lees ik graag. Hartegroet, Michaëla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoge standaard
Community leven

Hoge standaard

Hoe hoog leg je de lat? Wat als je ‘m niet haalt? En wat is eigenlijk standaard? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je met een groep mensen samenwerkt.

Lees verder »
Scroll naar boven