Hoe jouw perfecte planning vanzelfsprekendheid brengt.

Wat een enorme opluchting. Na flinke griep die gevolgd werd door een longontsteking, voel ik de energie weer stromen. Wakker worden en überhaupt weer verder dan één dag kunnen denken! Met de hond lopen zonder dat je hele lijf pijn doet. Naar het toilet gaan en normale ontlasting hebben. Allemaal dingen die je als vanzelfsprekend aanneemt.

Gezond zijn is niet vanzelfsprekend. Evenals het hebben van succes in ondernemen of het hebben van goede relaties. Veel gaat vanzelf tot er een kink in de kabel komt. Ineens is niets meer vanzelfsprekend.

Luisteren

Er zijn weinig dingen die ‘ineens’ opkomen in je leven als het gaat om gezondheid, relaties en werk. Ongelukken en slecht nieuws boodschappen bij anderen buiten beschouwing gelaten, voel je bewust en onbewust aankomen wat er gaat gebeuren.

De kunst van vanzelfsprekendheid is, deze niet als zodanig te beschouwen.

 • Mijn lijf gaf signalen af voordat ik echt ziek werd. Ik heb ze genegeerd, ik dacht nog wel even door te kunnen gaan.
 • Feedback die ik kreeg op mijn funnel heb ik niet goed opgepakt, de gevolgen werden zichtbaar in de bezoekersaantallen op mijn website.
 • Tijdens een gesprek met een vriendin, dacht ik aan andere dingen en miste de essentie van haar verhaal. Dit was niet de vriendschap die ik voor ogen had.

Tijd

Kortom ik heb niet geluisterd naar de signalen die op mijn pad kwamen. Ik had er geen tijd voor. Dat wat het belangrijkste is in het leven, daar had ik geen tijd voor….

Dreun, stomp, knal, auw!

Geen tijd is geen prioriteit hebben. Het is een pijnlijke conclusie.

Overspoeld door 101 dingen, geen keuzes maken en springen van hot naar her leidt tot onrust en brandjes blussen. Op korte termijn geen probleem, op lange termijn wel. Zie het als een veenbrand. De brand is ogenschijnlijk geblust, echter onder grond sluimert het vuur om ineens weer op te laaien. Weer ziek, weer onbegrip in een relatie, weer een verkeerde keuze in business. Het is een herhaald patroon als je de brand niet goed blust, als je geen prioriteit stelt.

Keuzes maken

Het belangrijkste is om keuzes te maken. Keuzes die bijdragen aan wat JIJ belangrijk vindt en dat je prioriteit stelt op die keuze.

Zelf doe ik dat middels mijn planning. Die is gebaseerd op werk én privéleven. Ik heb een jaarplanning waarbij ik elk kwartaal een planning maak daar weer een weekplanning uit maak. Dat zorgt ervoor dat ik mijn prioriteiten kan stellen. Elke dag weer.

Een paar jaar terug, deed ik maar wat. Hapsnap, vol enthousiasme van het ene avontuur naar het ander. Het eerste wat opkwam deed ik dan en bij ziek en zeer van mij of van anderen liep mijn planning spaak. Als er al sprake was van een planning. Ik bereikte veel, maar niet altijd wat ik werkelijk wilde bereiken.

Ondanks dat ik zo’n zes weken alleen het hoogst noodzakelijke deed, had dat relatief weinig invloed op mijn werkplanning. Met dank aan mijn perfecte planning en dagelijks mijn prioriteit stellen.

Perfecte Planning

Inmiddels doe ik anders dan een paar jaar geleden. Het hapsnap gaf me gewoon teveel stress en een gevoel van ‘het is nooit af’. Ik maak nu duidelijk keuzes, zeg heel vaak nee, kijk naar het groter geheel en besef wat mij gelukkig maakt.

Mijn perfecte planning is er dan ook één waarbij ik kan bijsturen naar mijn prioriteit, en ook als er brand uitbreekt dat ik tijd heb om deze goed kan blussen. Mijn dromen, wensen en doelen bereik ik zo stap voor stap en maakt dat ik mij gelukkig en ontspannen voel.

Ondernemers houden veel ballen in de lucht, het is o zo makkelijk om je onderneming op de eerste plaats te zetten en je privéleven als vanzelfsprekend te beschouwen. Tot er brand uit breekt!

Voorkom brand door jouw perfecte planning te maken. Ik help je daarmee, onder ander via het e-boek Jouw Perfecte Planning. Deze is én voor je onderneming én je privéleven geschreven. Het is gelijk een doe-boek met twee werkbladen die je helpen jouw planning te maken. Alleen lezen is niet genoeg. Het is ook doen om jouw droom, wens of doel te bereiken. Stap voor stap.

Download het GRATIS e-boek Jouw Perfecte Planning in 5 duidelijke stappen (ja, het is echt mogelijk) via deze link en ervaar hoe ontspannener je leeft met een planning die bij jou past.

Op jouw perfecte planning!

Michaela Wierdsma

Michaëla Wierdsma

Foto: Devin Avery on Unsplash

6 gedachten over “Vanzelfsprekendheid is niet vanzelfsprekend!”

 1. Mooi blog, Michaëla. Een goede (Perfecte) planning is niet gewoon een takenlijst – het ‘geheim’ is inderdaad dat je eerst hebt nagedacht over waar die to do-lijst je uiteindelijk gaat brengen. En daardoor over de dingen die überhaupt een plek mogen krijgen op die lijst.

  1. Michaëla Wierdsma

   Lekker hè Renée, het ‘geheim’, het is niet echt een geheim, het is een soort ‘oh ja’ moment. Mooie aanvulling van je. In mijn e-boek krijg je natuurlijk nog de tips hoe je je planning echt perfect kunt maken.

  1. Michaëla Wierdsma

   Inderdaad, uiteindelijk lijkt niets vanzelfsprekend. Dank voor je reactie Inge, ik ben benieuwd welke stappen jij zet ten aanzien van jouw planning. Ik lees het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijmoedig Leven

Erkenning

Erkenning is wat iedereen nodig heeft. Van anderen, maar vooral van zichzelf. Een open en oprecht blog over onzekerheid en meer van dat soort gedonder.

Lees verder »
Scroll naar boven