Kies een doel en zeg overal nee tegen!Toon Gerbrands en Michaela Wierdsma

Toon Gerbrands, directeur van PSV, is nieuwsgierig, breed georiënteerd en een mensen mens die graag zijn kennis deelt. Al is hij de eerste die zegt over de inspiratie die hij deelt in zijn boeken: ‘ik heb ondertussen al weer zoveel bijgeleerd en toegepast dat de inzichten soms al weer achterhaald zijn’.

Voor zijn volgende boek is hij gevraagd voor Literaire Juweeltjes, al geeft hij volmondig, met mooi Sneker accent toe, dat hij geen literair schrijver is. Het boek word een kruising tussen fictie en non-fictie over de schaduwzijde van succes. En dat tegen het licht gehouden door vraaggesprekken met zijn kinderen!

Als mens en manager zoekt hij een uitdaging en kijkt niet om naar het verleden. Hij kiest zijn uitdaging en staat daar onvoorwaardelijk achter. En dat typeert Toon samen met doelgericht, snel, lef en trouw. 

In dit openhartige gesprek verteld Toon hoe hij zorgt een uitgeruste manager te zijn om dat wat hem te doen staat ook zo goed mogelijk uit te voeren. Met zijn levensmotto: Je ziet wat je wilt zien neemt hij beslissingen vanuit de positieve intentie en geeft daarbij gelijk aan hoe hij met zijn fouten omgaat.

podbean

De podcast is opgenomen in de directeurskamer met bar van PSV. Klein detail: deze kamer wordt bij elke wedstrijd met skybox verhuurd!

Succesvol zijn is vooral je doel kiezen, van het positieve uitgaan en lef tonen. Het is Toon ten voeten uit.

Op jouw lef!

Michaela Wierdsma
NB: wil jij meer inspiratie van Toon Gerbrands, lees dan zijn boek Mijn Stijl en pas zijn nuchtere gedreven tips toe.

10 gedachten over “Toon Gerbrands: Je ziet wat je wilt zien!”

 1. Pingback: Hulp vragen, doe jij dat? - Michaëla Wierdsma

 2. Wat een mooie manier om van een succesvol mens wat meer te horen. Je weet met je vragen inzichten en ervaringen naar boven te halen die mij aan het denken zetten. Een aantal uitspraken zullen nog een tijdje in mijn hoofd rondwaren.
  En ja, ik zal ook vaker nee gaan zeggen.

  1. Michaëla Wierdsma

   Dank je wel Alexander voor je reactie, fijn dat dit gesprek jou inspireert. Nee zeggen tegen anderen, is ja zeggen tegen jezelf!

 3. Wow, gefeliciteerd met dit interview! Complimenten!!

  En zijn advies aan ondernemers: kies je doel, ga er een paar jaar onvoorwaardelijk voor en zeg overal nee tegen – daar kan ik wel wat mee!

  Dank je voor jouw lef!

  1. Michaëla Wierdsma

   Dank je wel Josine, wat top dat je reageert en helemaal super dat je zijn advies ter harte neemt: onvoorwaardelijk. Go for it girl!

 4. Wat een mooie man. Heerlijk nuchter daar kan ik mij in vinden.

  Vaker Nee zeggen is wel een mooie motivatie om dat inderdaad weer vaker te gaan doen.

  Dank je wel voor het mooie interview

  1. Michaëla Wierdsma

   Top dat je geluisterd hebt Jan, dank voor je compliment, vaker nee zeggen is inderdaad een ding. Het zijn de keuzes die je maakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoge standaard
Community leven

Hoge standaard

Hoe hoog leg je de lat? Wat als je ‘m niet haalt? En wat is eigenlijk standaard? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je met een groep mensen samenwerkt.

Lees verder »
Scroll naar boven