Toeval bestaat

Toeval is logisch, toch?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]

Toeval bestaat of denk jij van niet?

Toeval bestaat niet is een gevleugelde uitspraak. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat toeval wel bestaat, dat het zelfs logisch is, en dat je het ook actief kunt inzetten door te focussen.

Toeval is focus en focus is toevalToeval bestaat

Op het moment dat je je focust komen er ingevingen. Zoals bij het zoeken naar een onderwerp voor een blog. Je zit achter je pc en hebt geen idee waar je over zal schrijven. Ineens is daar een woord dat helemaal past bij waar je nu in je werk mee bezig bent.

Of het vinden van een parkeerplaats op het juiste moment. Toeval? Het is vooral focussen op wat je op dat moment nodig hebt: een parkeerplaats.

Onbewust toeval werkt ook. Je denkt aan iemand en die stuurt een appje of je komt hem tegen bij een seminar. Al jaren niet gezien! ‘Da’s toch ook toevallig, ik dacht van de week nog aan je!’ Het klinkt als een afgezaagde openingszin, maar bedenk eens hoe vaak je dat overkomen is. Onbewust heb je je gefocust op wat je zoekt of waar je je mee bezig houdt.

Focus houden

Focus op wat je wilt en het valt je toe. En daar zit dus de crux. Weet je wat je wilt? Weet je welke kant je op wilt met je bedrijf en leven? Zolang je dat niet duidelijk hebt, is focus houden als zeilen zonder roer, je waait met alle winden mee. Het is dan helemaal niet zo toevallig dat succes uitblijft.

5 tips om toeval te beïnvloeden in je onderneming

  1. Ontdek de basis. Wat is de basis van je onderneming? Wat doe je, waar word je blij van en waarom. Kortom, wat is je positionering. Dit is de rode draad waar je al je besluiten aan vast haakt. Hoe helderder je deze hebt, hoe meer focus.
  2. Ontdek je doel. Wat is je doel met je onderneming in groei, in tijdsbesteding, in omzet, in samenwerking. Werk dat uit en ervaar de focus die dan ontstaat.
  3. Ontdek je plan. Maak een haalbaar plan zodat je duidelijk weet waar je op gaat focussen.
  4. Ga doen. Doen is het toverwoord in ondernemen. Door te doen ontdek je hoe je kunt focussen, wat je afleiders zijn en wat falen met je doet. Je ontdekt dat doen soms laten is, en dat komt niet toevallig op je pad!
  5. Vertrouw op toeval. Doordat je je focust op wat je wilt, komt het naar je toe. Door daarop te vertrouwen, daarin te geloven zul je steeds meer toeval ervaren. Zie het als zelfvertrouwen

Toeval kan ook negatief zijn

Er is één addertje onder het gras: negativiteit. Het klopt dat toeval ook negatief kan zijn. ‘Het zal toch niet verkopen’ of ‘Ik heb altijd file’ of ‘Wat ik ook doe, het is nooit goed’. En je zult niet verkopen, staat in de file en je ontvangt niet het compliment waar je naar verlangt. Het is dus jouw intentie waarmee je toeval inzet.

Je krijgt waar je om gevraagd hebt, ook wel de Wet van Sinterklaas genoemd. Als je niet duidelijk vraagt wat je wilt, krijg je iets anders. Toevallig!

Als je bovenstaande complete onzin vindt neem dan in ieder geval dit mee:

Focus op dingen die goed gaan.

Schrijf in je agenda waar je je die dag op focust en schrijf ’s avonds het effect op van die focus. Is het dan toeval dat het een positief effect heeft?

Tot slot

Wees eerlijk naar jezelf zonder verwijten. Kijk eens in de spiegel, wat zie je dan werkelijk, zonder jezelf verwijten te maken. Lach naar jezelf en focus op 1 ding dat je wilt verbeteren. Ontdek hoe dit jou, heel toevallig helpt in je onderneming.

Waar zit bij jou het grootste hiaat in focus houden? Laat het weten in het reactieveld hieronder en ontvang een persoonlijke tip zodat jij nog beter focus kunt houden.

Op jouw focus!

Michaela Wierdsma

Michaëla Wierdsma, Stok achter de deur Coach 

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″]

Foto:  Alejandro Salinas on Unsplash

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Scroll naar boven