Dit boek gaat over een New Yorker die besefte dat zijn probleem niet de toestand van de wereld was, maar zijn eigen inactiviteit. Hij werd er ziek van. Niet van de wereld, maar van zichzelf. Van zijn comfortabele en gemakzuchtige, ingebeelde machteloosheid.

Daaruit voortkomend begon hij het No Impact Man project. Een jaar lang zorgen dat hij en zijn gezin geen impact maken op de wereld. Het boek is een zoektocht naar leven een leven zonder verspilling met alle uitdagingen die daarbij op zijn pad komen. Het gaat niet zozeer over wat je wel of juist niet doet, maar vooral ook wat het met je doet. Colin Beavan beschrijft zijn eigen tekortkomingen, frustraties, angsten en verrassende onthullingen.

Het is een boek die je stimuleert je levensstijl aan te passen en je handvatten geeft om dat ook daadwerkelijk te doen. Het is vlot geschreven en is zeker een aanvulling op de documentaire die tegelijkertijd is gemaakt. Het is met name de zelfreflectie die je te nadenken zetten.

Dit boek stimuleert mij om door te gaan op het ingeslagen pad van Lekker Leuk Duurzaam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoge standaard
Community leven

Hoge standaard

Hoe hoog leg je de lat? Wat als je ‘m niet haalt? En wat is eigenlijk standaard? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je met een groep mensen samenwerkt.

Lees verder »
Scroll naar boven