[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.17.2″]

Ontdek jouw passie!

Volg je passie, doe wat je hart je in geeft, ga je droom achterna. Allemaal kreten die hetzelfde weergeven: gun jezelf een leven waar jij blij van wordt.

Klinkt eenvoudig, dat doen waar je blij van wordt. Blijkbaar is het niet zo eenvoudig. Uit onderzoek blijkt dat slechts zo’n 14% van de mensen werk doet waar ze gepassioneerd over zijn.

Carlien heeft een praktijk als diëtist. Ze heeft zich gespecialiseerd in ondergewicht en is bevlogen om mensen met ondergewicht te helpen gezond te eten. ‘Het is zo fascinerend wat voeding met lichaam en geest doet’. Ze leest alles wat los en vast zit, gaat naar seminars, geeft lezingen over dit onderwerp, heeft een volle praktijk en is zich steeds meer gaan verdiepen in alles wat achter het probleem van ondergewicht zit.

Carlien is een duidelijk voorbeeld van werken met passie. Geïnteresseerd in het onderwerp, verdieping zoekend en tijd, geld en energie investeren om nog beter te worden in haar werk.

Alleen maar passie?

Maar ook voor gepassioneerde mensen als Carlien is hun werk niet alleen maar passie. Ook Carlien heeft werkzaamheden waar ze niet blij van wordt, hoofdpijn klanten en energiedipjes. Het grote verschil is dat zij weet waar zij bij elk minder moment in haar werk, weet waar ze energie van krijgt. De passie voor haar vak is dusdanig groot dat ze de twintig procent van de tijd die ze aan randzaken besteed voor lief neemt.

Hoe weet je wat jouw passie is?

je passie volgen

Die ontdek je door weg te strepen. Waar wordt je blij van en waar word je het aller blijst van.

De volgende stap is dan, dat waar je denkt blij van te worden te gaan uitvoeren. Dé manier om te ontdekken of dit werkelijk je passie is, is om te gaan DOEN.

 • Wil je graag een boek schrijven -> begin dan met schrijven. Vind je het echt leuk om te schrijven of heb je gelijk een writersblock?
 • Is ontwerpen van websites helemaal jouw ding, -> verdiep je in alles wat daar mee te maken heeft en ga ontwerpen.
 • Word je helemaal blij van organiseren, -> ontdek hoe je dit zakelijk kunt inzetten en ga organiseren.

Het vinden van je passie ontdek je door zelfonderzoek en keuzes te maken. Luister naar je intuïtie en onderneem daar actie op.

Schrijven

Regelmatig schrijf ik op waar ik blij van wordt en wat ik nog allemaal wil doen of kunnen. Dat zijn zowel zakelijke als persoonlijke wensen. En al schrijvend ontdek ik wat ik werkelijk wil en wat ik al heel lang wil maar onderdrukt heb. Al schrijvend ontdekte ik ook wat mij tegenhield.

Door mijn onzekerheid deed ik dingen om mijzelf te bewijzen. Ik deed projecten die ik leuk vond én dusdanig dat ik daar schouderklopjes voor kreeg. Studeren, de Alpe d’Huez fietsen, mijn boek Smelt die ijsberg! schrijven. Dat was enorm goed voor mijn ego. Het maakte ook dat ik onbewust nog meer uitdagingen zocht. Na het opzetten van mijn coachpraktijk werd het stil.

Wat nu? Ik wist het niet meer.
Wat is voor mij echt het belangrijkste in mijn leven? Geen idee dus.
Wat wil ik echt bereiken? Oei, oei, dat is toch een uitdagende vraag…

Ik ging erover lezen én ik ging doen.

De Passietest

Ik las over passies en doelen. Door het doen van de Passietest uit het gelijknamige boek thuis en later in de het Expert Seminar ontdekte ik wat ik werkelijk wil én ontdekte ik waarom ik het tot nu toe niet gedaan heb!

En deze ontdekking zet ik nu om in DOEN.

Doelgericht ben ik begonnen met het werken aan mijn persoonlijk doel.

Doelgericht werk ik aan mijn zakelijk doel.

Heel bewust voel ik in elke vezel weer mijn passie.

Tot slot

Wil jij dat ook, ontdekken wat jouw passie is én deze omzetten in doen? Doe dan mee met de het 2 daags Expert Seminar van Hugo Bakker. Op de eerste dag doe je dan de passietest voor business.  Op de tweede dag ontdek je hoe je deze passie toepast in je onderneming. Na deze twee dagen heb jij inzichten in jouw passies én heb je de eerste stap gezet om jouw passie ook daadwerkelijk te leven.

Wil je liever een één op één gesprek?  Kies dan voor een éénmalig gratis online gesprek waarin jij ontdekt hoe je je passie vindt en om zet naar doen. Mail naar michaela@michaelawierdsma.nl dan neem ik contact met je op.

Op jouw passie!

 

Michaela Wierdsma

Michaëla Wierdsma

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.9″]

PS: ben je al nieuwsgierig naar mijn passie privé en zakelijk? Houd dan mijn facebookpagina in de gaten. Daar deel ik als Stok achter de deur Coach mijn verhaal.

Foto: Ian Schneider on Unsplash

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

2 gedachten over “Je passie volgen, weet jij hoe?”

 1. Hi Michaela, je maakt mij nieuwsgierig naar zowel je zakelijke als je privé doel!
  Ik doe nu al wat ik het liefste doe en steeds meer maak ik de keuze om die optredens te doen waar ik het verschil kan maken. Natuurlijk ben ik moe als ik terugkom van een optreden maar als ik met muziek contact heb kunnen maken met mensen met alzheimer of een beperking ben ik helemaal gelukkig. Want uiteindelijk draait het leven toch om in contact staan met elkaar en dat mensen zich gezien voelen. Heel veel succes en ik lees graag je passies! Fijne dag! Wilhelmus

  1. Michaëla Wierdsma

   Ha Wilhelmus,
   Interactie, mooie relaties én een goede gezondheid. Dat is inderdaad waar het om draait in het leven. Daar heb je groot gelijk in. Jij met jouw muziek brengt glimlach en vreugde. Ik heb het vaak mogen aanschouwen 🙂
   Mooi dat je nieuwsgierig bent. Like mijn pagina op facebook https://www.facebook.com/michaelawierdsma.stokachterdedeurcoach/ daar houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoge standaard
Community leven

Hoge standaard

Hoe hoog leg je de lat? Wat als je ‘m niet haalt? En wat is eigenlijk standaard? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je met een groep mensen samenwerkt.

Lees verder »
Scroll naar boven