Een leuker leven met minder plastic

 

Afval, is een leven zonder afval mogelijk? De zussen Jessie en Nicky Kroon dachten dat ze goed bezig waren met milieu en zo, totdat ze zich gingen verdiepen in afval. Er is meer dan afval scheiden. Zo ontstond hun Zero Waste Project dat meer bleek in te houden dan alleen afval uit hun leven bannen.

Ze beschrijven wat ze tegen kwamen, de een wonende in Parijs, de ander in Amsterdam. Hoe het enthousiasme hun voor onverwachte dilemma’s bracht en wat het naast weinig afval nog meer opleverde.

Een vlot geschreven boek door millennials met voorbeelden, achtergrondinformatie en verwijzingen naar boeken, films en sites.

Een kleine kanttekening mijnerzijds: de zussen hebben al het plastic uit huis gebannen en vervangen door glas of bamboe of een hippe mason jar en een stalen rietje die je dan kunt kopen. Het gebruik van een jampot en géén rietje is mijns inziens nog doeltreffender.

Voor mij was de grootste eye-opener dat zij dingen ontdekten die ik, geboren in 1967, van huis uit meegekregen heb omdat er niets anders was. Je nam gewoon een boodschappentas mee naar de winkel! Het grootste pluspunt is dat in dit boek niet alleen afval wordt meegenomen maar ook een levenshouding.

Het boek is dan ook stimulerend om te ontdekken welke (oude) gewoonte je weer nieuw leven in kunt blazen en waar je op weg naar weinig afval verbeteringen kunt aanbrengen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoge standaard
Community leven

Hoge standaard

Hoe hoog leg je de lat? Wat als je ‘m niet haalt? En wat is eigenlijk standaard? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je met een groep mensen samenwerkt.

Lees verder »
Scroll naar boven