Aanmoediging is bemoediging

101 dingen te doen en focus is ver te zoeken. Eerst nog even dit en dan ga ik dat doen… Terwijl je weet dat als je eerst je kikker slikt (volgens het boek Eat that frog van Brian Tracy), je veel beter gefocust raakt. En zo zijn er nog vele boeken met tips, ideeën en verhalen over focus houden.

Focus houden is een kwestie van prioriteiten stellen. Echter wat als je het even niet meer ziet zitten, dat je de moed dreigt te verliezen, dat je na een negatief bericht in zak en as zit of als je hormonen opspelen. Zo’n k.. moment?

Dan heb ik 1 tip voor jou:

Aanmoediging is focus houden

Kijk naar je aanmoedigingswand, lees de teksten en sta even stil bij wat daar staat en voel daar de energie van. Met die

energie kun je weer vol goede moed focussen op dat wat op dat moment belangrijk is voor jou.

Op je aanmoedigingswand staan allerlei teksten, briefjes, gedichtjes, foto’s en tekeningen die je hebt verzameld die jou inspireren. Ze vertellen je wie je bent, wat je gepresteerd hebt, waarin je bijzonder bent en moedigen je aan.

Eerst had ik alle briefjes en foto’s op de wand voor mij gehangen. Nadat ik mijn kantoor verhuisde, naar waar ook mijn klanten komen, besloot ik de binnenkant van een kastdeur te gebruiken als aanmoedigingswand. Mijn kantoor werd rustiger en ik kon daar alles plakken wat ik wilde ook de meer privé teksten.

Een van mijn belangrijkste aanmoedigingen is het bewijs dat ik de Alpe d’Huez heb gefietst. Dat is nog steeds een ijkpunt in mijn leven. Dat certificaat en een foto van mij op de fiets helpt me als ik me wel eens afvraag waarom ik doe wat ik doe. Ik heb er ook bedankkaartjes hangen van klanten, een briefje van mijn dochter en vele liefdesverklaringen van mijn man.

Extra bemoediging

Het leuke is dat als ik die kaartjes lees, ik met een glimlach aan die personen denk en de reis die we samen gemaakt hebben. Even stilstaan bij het verleden, de dankbaarheid ervaren, dit in het nu zetten en meenemen naar de toekomst.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat die glimlach energetisch doorwerkt aan degene die mij dat gegeven heeft.

Heb je nog geen aanmoedigingswand, dan heb ik drie tips voor je.

3 tips voor je aanmoedigingswand

  1. Start gelijk. Je hebt vast nog een inspirerende kaart of foto liggen.
  2. Print bedankteksten of positieve opmerkingen uit. Hang deze op. Zo kreeg ik in de vakantie een heel lief mailtje. Ik had vandaag de eer jouw mooie dochter in haar functie te treffen. Wat is ze prachtig geworden! Dit was een bekroning op de lange weg die we als ouders hebben afgelegd. Een enorme onverwachte bemoediging.
  3. Zie dat wat je ontvangt als de waarheid. Twijfel niet aan de vriendelijke woorden van een ander. Je haalt dan de intentie eraf. Bovendien is jouw twijfel over de oprechtheid een minachting aan het adres van de ander.

Het doel van een aanmoedigingswand is tweeledig; je ervaart weer de dankbaarheid én het bemoedigt je om door te gaan. Je hebt niet voor niets die bedankkaartjes gekregen, die foto gemaakt, dat certificaat ontvangen of die ene tekst uitgeprint. Ze zijn allen een gevolg van acties, van focus houden, van doen of van juist laten.

Uiteraard zijn er nog vele andere tips om focus te houden. Die vind je ook op mijn website. Klik via deze link op mijn site en je komt op de blogpagina waar je kunt selecteren op het onderwerp dat jou boeit.

Mijn vraag aan jou is. Wat heb jij op je aanmoedigingswand geplakt? Of wat zou jij graag op je aanmoedigingswand plakken? Laat het weten in het reactieveld hieronder en inspireer mij met jouw verhaal.

Op jouw focus en aanmoediging!

Michaela Wierdsma

Michaëla Wierdsma

NB: op de dag van dit schrijven ontving ik een bedankkaart van een klant. Hoe bijzonder is dat! Die komt uiteraard op mijn bedankwand, al laat ik deze kaart eerst nog even in zicht staan om er extra van te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijmoedig Leven

Erkenning

Erkenning is wat iedereen nodig heeft. Van anderen, maar vooral van zichzelf. Een open en oprecht blog over onzekerheid en meer van dat soort gedonder.

Lees verder »
Scroll naar boven