Van droom naar werkelijkheid

Hoe een droom werkelijkheid wordt en toch anders is

Goedemorgen’ zeg ik tegen de futen. Het is half acht en ik zwem in het zijkanaal vlakbij de community waar ik woon. Elke ochtend zijn ze daar. Mijn kleine gevederde vriendjes. En elke ochtend verwonder ik me over hoe anders het is vanaf deze plek de omgeving te aanschouwen.

Ik zwem de schoolslag, weinig gespetter, weinig verstoring van het gewone voor de bewoners van het zijkanaal. En ik kan mijn bril ophouden, ook handig. Regelmatig vliegt er een rietgors van de ene kant naar de andere. Een waterhoentje had haar ei uitgebroed, twee jonkies op het nest. Met vandaag als klapstuk een kraai die een vis uit het water oppikte en met drie soortgenoten naar het weiland vloog om daar de buit te verorberen. Een kabaal dat ze maakten. Genieten, voor de kraaien en voor mij. Ik vermoed dat de vis het anders heeft ervaren.

Met een grote glimlach zwem ik verder. Alleen denkend aan het moois dat ik zie. Stel toch dat ik aan alles wat onder water zwemt denk, de joekels van een vissen….

Typisch community?

Is dit zwemmen ook typisch een community gebeuren’ vroeg een redactrice als voorbereiding voor tv opnames. Nee dus, al gaan er soms wel buren me. Het is een droom van mij die uit komt. Ooit droomde ik van een zwembad in de tuin. Het leek me geweldig om zo vanuit je bed te kunnen zwemmen. Die droom had wel haken en ogen. Een grotere tuin, de kosten en onderhoud van een zwembad, de elektra die het water verwarmen vreet en dan het gevoel dat je wel MOET zwemmen. Tenslotte is het je droom en heb je er veel tijd, geld en energie in geïnvesteerd, dus MOET je er wel gebruik van maken.

En daar zit de crux. Het moeten. Van een droom wordt het een moeten. Hoe leuk is het dan nog? Af en toe een appeltaartje is heerlijk, maar elke dag…

Een moeten

Zwem je elke dag’ vroeg de redactrice. ‘Nee, zo’n 5 à 6x per week’ antwoorde ik, ‘als ik namelijk zegt dat ik elke dag zwem, kan een keer niet gaan een gevoel van falen opleveren en dat wil ik voorkomen’. Dat geldt overigens voor alles waarvan je denkt dat het ‘moet’ of afgesproken is. Van elke dag gezond eten tot dagelijkse buikspieroefeningen of elke avond je moeder bellen tot dagelijkse content plaatsen op social media. Zodra het een moeten wordt, is het plezier er van af.

Een zo goed als onmogelijke droom, elke dag zwemmen, is uitgekomen. Alleen op een andere manier dan ooit gedacht.

Heb jij ook zulke bijzondere uitkomsten van dromen? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Laat het weten in het reactieveld hieronder.

Op jouw dromen die bewaarheid worden!

Michaela Wierdsma

PS: laatst op vakantie in Frankrijk ging ik ook zwemmen in een natuurvijver. Zwom er ineens een slang naast me………een nachtmerrie die werkelijkheid werd!

Foto: privé collectie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoge standaard
Community leven

Hoge standaard

Hoe hoog leg je de lat? Wat als je ‘m niet haalt? En wat is eigenlijk standaard? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je met een groep mensen samenwerkt.

Lees verder »
Scroll naar boven