Kennis delen is ook een community ding

Hoe delen je leven verrijkt

Opkijkend over mijn computerscherm valt mijn blik op een ongewone vogel. Ik grijp de verrekijker, zet ‘m scherp en kijk. Ja, het is ‘m, de torenvalk! Gauw het vogelboekje erbij. Oeps. De twijfel slaat toe. Was het echt een torenvalk? Ik heb ze al biddend in een wandeling in de buurt gezien, maar hoog in de boom met een vage verrekijker door een niet zo schoon raam?

Sinds ik aan de rand van natuurgebied Geestmerambacht woon, zie en hoor ik zo veel vogels. En word eens te meer duidelijk waar ik echt totaal geen kaas van heb gegeten: vogels, bloemen, bomen, kruiden, (eetbare)planten, insecten en ga zo maar door. De mus en spreeuw weet ik nog te herkennen, het fluitenkruid heeft een herinnering, evenals de madelief, mier of haas. Maar dat is het wel ongeveer. Ik heb andere talenten zeg ik dan maar.

Kennis delen

Er zijn gelukkig mensen in de community die hier wel kennis van hebben én deze kennis ook willen delen. Door een wandeling met een vogelaar uit de community heb ik dus de torenvalk ontdekt, herkende ik het geluid van een roerdomp (helaas nog niet gezien) en zag ineens dat de vogels in het riet anders vliegen.

Al schrijvend blijf ik afgeleid door de voorstelling voor mijn raam. Ik app mijn buurman. En alsof het universum mijn twijfeling vernam: buurman was ook afgeleid én nam gelijk actie. Een vogelwandeling is gepland.

Tof, daar ben ik bij. En met mij nog een paar buren. Het mooie is, je hoeft niet mee te doen, het mag. En weer een pré voor community wonen. Kennis delen op vele fronten. En niet mee doen met activiteiten is ook oké. Ook om blij van te worden.

Welke kennis zou jij willen delen in een community? Graag lees ik over jouw kennis in het reactie veld hieronder.

Op jouw kennis!

Hartegroet,

Michaela Wierdsma

PS: inmiddels heeft de wandeling plaats gevonden. Naast onverwachte vogel verschijningen (een sijs in januari!) was het ook weer een fijne manier om elkaar nog beter te leren kennen.

Foto door:  Vincent van Zalinge op Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoge standaard
Community leven

Hoge standaard

Hoe hoog leg je de lat? Wat als je ‘m niet haalt? En wat is eigenlijk standaard? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je met een groep mensen samenwerkt.

Lees verder »
Scroll naar boven