Alles voor een eco-positief leven

 

Slechts weinig boeken hebben zoveel indruk gemaakt als dit boek. De Verborgen Impact geeft onderbouwd met tekst en vooral met beeld inzicht in wat nu werkelijk impact heeft op de aarde.

Het boek is logisch opgebouwd in 3 delen: wat is onze verbogen impact, wat zijn de gevolgen en hoe kunnen we het oplossen.

De impact top 10 is verrassend. Evenals de casussen die ze per impact geeft. Het bijzondere aan dit boek is dat ze de impact heeft laten doorrekenen door een gerenommeerd instituut dat niet afhankelijk is van subsidies. Het boek is via crowdfunding tot stand gekomen, wat maakt dat ook de schrijfster onafhankelijk kon schrijven.

Elk hoofdstuk sluit af met praktische tips om je eigen ecologische voetafdruk te verkleinen onderweg naar een eco-positieve samenleven met onder andere circulaire voedselsystemen, circulaire economie, versnelde aanleg  van infrastructuur voor duurzame energieopwekking, geen verspilling en nog een paar belangrijke voorwaarden.

Focus op een onderdeel is nodig, volgens de schrijfster, verlies echter nooit het totaalplaatje, waar de verborgen impact onderdeel van is, uit het oog.

Het is niet alleen een verpletterend realistisch boek, het geeft aan het eind handvatten om je eigen impact te verkleinen.

Ik zou dit boek graag vol ezelsoren in elk huishouden, bedrijf en overheidsinstantie zien. Het is een zeer goed naslagwerk om als leidraad te gebruiken bij alle beslissingen die je als individu en samenleving neemt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoge standaard
Community leven

Hoge standaard

Hoe hoog leg je de lat? Wat als je ‘m niet haalt? En wat is eigenlijk standaard? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je met een groep mensen samenwerkt.

Lees verder »
Scroll naar boven