Vrij van eetstoornis, is uitgelijnd in hart, hoofd en intuïtie

Charlie Paludanus verdoofde haar onzekerheid met boulimia. Eetbuien en weer spugen, een onzichtbare eetstoornis die haar dagelijkse leven beheerste. ‘Wie zit er op mij te wachten‘ en ‘ik ben niet goed genoeg‘ het zijn herkenbare uitspraken voor mensen met eetstoornissen. Uitspraken die Charlie uit eigen ervaring kent.Charlie Paludanus en Michaëla Wierdsma

De knop ging om toen ze zelfs een emmer met een plastic zak in haar kast had staan zodat haar huisgenoten niet merkten dat zij weer boven de pot hing om te kotsen. Dan maar in een emmer in je kledingkast!

In de podcast verteld ze hoe zij van haar eetstoornis af kwam en daar nu zeer succesvol anderen helpt. Charlie is een succesvol ondernemer en heeft vrij van eetstoornis tot haar missie gemaakt. Niet alleen de stoornis aanpakken maar ook het onderliggende probleem. Haar boek ‘Bevrijd jezelf van eetbuien en boulimia’ is de eerste stap op weg naar eerlijk en integer omgaan met voedsel. Het stiekeme voorbij en volop naar mens in ontwikkeling.

In deze podcast gaat het niet alleen over eetstoornissen, maar ook over ondernemen en wat maakt dat zij succesvol is in haar aanpak. Met een paar goede tips om focus te houden op dat wat jij wilt.

podbean

Deze podcast is bij Charlie thuis in Utrecht opgenomen. Heerlijk ontspannen aan een prachtige ovale tafel waren we in gesprek.

Een gesprek dat nog wel uren door had kunnen gaan. Charlie is zoveel meer dan alleen haar onderneming of boek. Ze is een inspirerend persoon die rust uitstraalt. Het is zoals ze zelf zegt: ‘Ik word er geen beter mens van als ik gestrest raak’.

Ik ben benieuwd welke uitspraak jou inspireert om te worden wie je werkelijk bent. Laat het weten in het reactieveld hieronder, ik laat me graag door jou inspireren.

Op jouw mens zijn!

Michaela Wierdsma
NB: wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe inspirerende podcast over de mens achter het succes? Schrijf je dan in via het contactformulier hiernaast. 

Bestel Charlie’s inspirerende boek via onderstaande link

6 gedachten over “Charlie Paludanus: worden wie je werkelijk bent”

 1. Hi Michaela wat mooi weer die verhalen achter de mens en haar/zijn onderneming. Heb met plezier zitten luisteren.
  Volgende 4 dingen zijn me meest bijgebleven en vond ik meest opmerkelijk:
  1. Als iets niet lukt – dan zoekt Charlie net zo lang tot ze een oplossing heeft. Eerst uit eigen kennis – lukt dat niet dan daarna nog meer erover leren of desnoods een nieuwe cursus/opleiding volgen net zo lang tot er een oplossing is.
  2. Het belang van jezelf altijd te blijven ontwikkelen – dus niet alleen maar al je tijd aan cliënten en jezelf langzaam opbranden maar juist daarnaast tijd reserveren voor nieuwe inzichten verwerven – cursussen opleidingen volgen boeken lezen etc. dat houdt je scherp en fris.
  3. Mooi ook het inzicht dat je niet meer dan 50 mensen per jaar kunt helpen dus dat dat uiteindelijk nooit genoeg is – vandaar eerst haar eigen boek en nu de opleiding voor nieuwe therapeuten volgens haar denkwijze en inzichten. Zo vermenigvuldig je je inzichten en kun je veel meer mensen helpen.
  4. De schaamte voorbij – als je zelf durft toe te geven en te vertellen over je meest schaamtevolle moment _ de emmer kots in de kast – dan schept dat juist ruimte voor anderen om ook hun verhaal te doen. Ik heb dit vaker gehoord ook bij een psychiater met dwangstoornissen hoe bevrijdend dit werkt.
  Dankjewel Michaela voor dit mooie diepte interview – uiteindelijk gaat het toch om de mens! Ik kijk weer uit naar de volgende! Wilhelmus

  1. Michaëla Wierdsma

   Mooi samengevat Wilhelmus, wat fijn dat je dit zo deelt. En ja, het gaat uiteindelijk altijd om de mens en niet om het succes wat deze persoon heeft.

   Het zijn de processen die mensen doormaken dat maken wie zij zijn en wat zij doen. Charlie is er een geweldig voorbeeld van. Echt je schaamte voorbij, zo herkenbaar voor een ieder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoge standaard
Community leven

Hoge standaard

Hoe hoog leg je de lat? Wat als je ‘m niet haalt? En wat is eigenlijk standaard? Het zijn allemaal vragen die je tegenkomt als je met een groep mensen samenwerkt.

Lees verder »
Scroll naar boven